Javno predstavljanje projekta ”Dajmo djeci budućnost”

Dana 08. srpnja, 2019. godine, u prostorijama male vijećnice Općine Donji Kraljevec održano je javno predstavljanje projekta „Dajmo djeci budućnost“.

Nazočnima na uvodnoj konferenciji obratili su se ravnateljica dječjeg vrtića „Ftiček“ Donji Kraljevec, Irena Čevizović, ravnateljica dječjeg vrtića „Ružica“ Goričan, Ružica Horvat, načelnik Općine Donji Kraljevec, Miljenko Horvat, a više o aktivnostima projekta govorila je voditeljica projekta Kristina Višević.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, Operativni program, Učinkoviti ljudski potencijal 2014.-2020. Ukupna vrijednost projekta je 3.429.752,75 kuna te je 100% sufinanciran bespovratnim sredstvima Europske unije.

U produljenom boravku financirat će se posebni programi učenja stranih jezika (engleski i njemački jezik), glazbenih, sportskih i eko aktivnosti. Za provođenje navedenih programa angažirat će se stručni suradnici. Uz to, planira se i angažiranje stručnih suradnika logopeda i defektologa te zapošljavanje 3 odgajatelja koji će biti zaduženi za rad s djecom s teškoćama u razvoju. Od tražena 3 odgajatelja, 2 su već zaposlena te su započela sa svojim radom. Stručni suradnici i odgajatelji će tako pokrivati područje sva 3 vrtića, odnosno dječji vrtić „Ftiček“ Donji Kraljevec, područni vrtić „Ftiček Hodošan i dječji vrtić „Ružica“ Goričan.

Cilj projekta je usklađivanje poslovnog i privatnog obiteljskog života kroz unaprjeđenje usluga produljenog radnog vremena u dječjim vrtićima. Produljeno radno vrijeme vrtića provodi se s ciljem veće dostupnosti, priuštivosti i obuhvaćenosti djece programima ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja.

Svim sudionicima su podijeljeni promotivni materijali s grafičkom izradom projekta „Dajmo djeci budućnost“. Cjelokupni tijek događaja popratila je Čakovečka televizija (SRCE TV), list Međimurje, Međimurske novine te radio Studio M. Po završetku konferencije, sudionicima je poslužen catering.